C vitamin adagolás

C vitamin

C vitamin adagolás

Rövid, tényekkel alátámasztott lényegretörő válasz a Summa Cum Laude, azaz kítűnő diplomával végzett Dr. Lenkei Gábor orvostól az 5 perces videoban. Nézd meg most!
Valamint az alábbi kis videoban is eléggé hasznos dolgok hangzanak el a c vitamin adagolás témájában is!:RÖVID VÁLASZ: Attól függően, hogy mennyire él és táplálkozik egészségesen az ember a helyes c vitamin adagolás:
NAPI 1-5 GRAMM.


A „Mennyi C-vitamin elegendő naponta?” kérdés heves vitákat szokott kiváltani.

Az általánosan elfogadott adag a régebben a skorbut megelőzésére javasolt napi 60 milligramm, de ez a nézet napjainkban tarthatatlan. Ha csak ennyi C-vitamint fogyasztanánk naponta, akkor tulajdonképpen állandóan a skorbut állapotában élnénk. A mai átlagember tápláléka nem tartalmaz elegendő C-vitamint, a táplálékból csak akkor juthatnánk kielégítő mennyiséghez, ha visszaköltöznénk az esőerdőbe. Nemrégiben végzett felmérések szerint napi 250 milligramm C-vitaminra van szükségünk. Még újabb tanulmányok azt sugallják, hogy naponta 500 milligrammot kell fogyasztanunk. Ez a mennyiség már nagyon látványosan csökkenti a rákos megbetegedések, a szív- és érrendszeri problémák, vagyis a halálozás kockázatát. Linus Pauling és munkatársai szerint napi 10 gramm C-vitamin feltűnően növeli a rákos betegek túlélési idejét. Azt állítják, hogy a szív- és érrendszeri károsodások mutatói javulhatnak ekkora adag aszkorbinsav hatására, sőt, az immun- és a neuroendokrin rendszer megfelelő működéséhez is szükség van ennyi C-vitaminra.
A fölöslegben felvett aszkorbinsav - vízoldékony lévén - könnyen távozhat a vizelettel. Joggal mondhatnánk tehát: ha túl sok aszkorbinsavat fogyasztunk, csak elpocsékoljuk. Hallani olyan nézetet, hogy ezzel a világ legdrágább vizeletét állítjuk elő. De akkor vajon mennyi az a túl sok? Dr. Michael Colgan nagy létszámú csoporton végzett vizsgálata szerint az emberek egynegyede napi 1,5 gramm C-vitamin fogyasztása után érte el a vese ürítési küszöbét, a páciensek több mint fele napi 2,5 grammnál, és akadt négy személy, akiknél napi 5 gramm volt a határ. Mégis, ha a bevitt C-vitamin napi adagját 50-ről 500 milligrammra növelték, megkétszereződött a vérplazma aszkorbinsav-szintje, s a napi 5 grammot elérve újra megkétszereződött.
Vajon károssá válhat-e a túlzott adagú C-vitamin? Nemigazán. A vesekőképződésről, a húgysavszint növekedéséről, a túladagolt C-vitamin okozta skorbut jellegű betegségről szóló jelentések egyelőre megalapozatlannak bizonyultak. A nagy dózisú aszkorbinsav igazából maximum a bélrendszerre lehetne veszélyes, de erre sem találtak bizonyítékot. 14 éven keresztül vizsgáltak 11 000 pácienst, s megállapították, hogy a bélrendszer aszkorbinsavtűrő képessége egészséges emberekben több mint 15 gramm C-vitamin, 30 és 60 gramm között van a közönséges náthában szenvedőkben, míg rendkívül súlyos fertőzés esetén 199 gramm fölé emelkedik. A legjobb gyógyulási eredményt akkor érték el, amikor legalább 3 vagy több gramm C-vitamint adagoltak minden negyedik órában.
Szerencsénkre a C-vitamin az ember számára az egyik legkevésbé toxikus vegyület. Több mint 3000 személy kapott különféle adagú – 10 grammtól a bélrendszer tűrőképességének felső határáig terjedő menynyiségű – C-vitamint, s nem észleltek mérgezésre utaló tüneteket.
Mennyi tehát az optimális napi C-vitamin szükségletünk? Az aszkorbinsav-szintézisre képes állatok naponta 3 – 15 grammnyi adagokat termelnek a c vitaminból. Ha ezt átszámítjuk egy 70 kilós ember testtömegére, az jön ki, hogy nekünk valahol 1 és 15 gramm/nap között állapítható meg a C-vitamin szükségletünk. Ehhez képest a mai átlagember jó, ha napi 80-100 milligramm C-vitamint fogyaszt. A megfelelő adagot igencsak befolyásolják az életkörülmények. Ha valaki sok "műkaját", alkoholt fogyaszt, szennyezett levegőjű városban él, rendszeresen szed szalicilsav-származékokat tartalmazó gyógyszert vagy dohányzik, netán az életét meghatározza a stressz, tanácsos az adagot akár 10 grammra is növelni. Dohányosok esetében minden egyes elszívott cigerettára 50 milligramm C-vitamint kellene számolni.

A C-vitamin tehát valóban figyelemre méltó:

Dr. Szent-Györgyi Albert szerint nem is vitaminként, hanem élelmiszerként kellene fogyasztanunk. Azt mondja, tekintsük az aszkorbinsavat háztartási cikknek. Kilós kiszerelésben kellene árusítani, s az üzletekben egy sorban álljon a cukorral, a liszttel és a sóval.

Szent-Györgyi naponta 1 gramm C-vitamint evett 84 éves koráig. Akkor tüdőgyulladás döntötte le a lábáról, s az adagot 1-ről 8 grammra emelte, és hamarosan felépült. A neves táplálkozáskutató, dr. Michael Colgan 5 grammot fogyaszt, a kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling adagja napi 10-18 gramm volt.

Tehát Dr. Szentgyörgyi Albert C vitamin adagja minimum napi 1000 mg volt..
A régi előírások idejétmúlttá váltak, miszerint csecsemőknek 40-50mg, felnőtteknek pedig 60-75mg a szükségletük. Aki ehhez tartja magát, az ne csodálkozzon, ha állandóan beteg.

C vitamin
A legolcsóbb C vitamin:
8 Ft / gramm !

Körülnéztünk mindenhol, offline és online is.
<<--- Itt az BijoBolt.hu-nál a legolcsóbb a 400 grammos por formájú C Vitamin!
+ a házhozszállítása is INGYEN van!

A legtöbb helyen 20-40 HUF / grammnál kezdődnek a
c vitaminok, még ott is, ahol amúgy olcsónak számít!
Ne hidd el, nézz utána és számold ki az árakat grammra!

VIGYÁZZ: A patikákban és egyes helyeken pofátlanul méregdrágán, akár többszáz forintért is adják a c vitamin grammját!

Tudom, hihetetlen, de tényleg így van. Ezért a lényeg, hogy számold ki mindenhol az árakat gramm-ra. Még ha elég lenne 60 mg naponta, akkor is eszméletlen nagy pofátlanság ennyi pénzt elkérni szegény egészségre vágyóktól, ha a nagy mennyiségű vitaminokat árusító helyeken 20-30 HUFért is megkaphatjuk grammját.

Ezen fenti készítmény por formája révén nem tartalmazza a tablettákat általában összeragasztó anyagokat. Vízben teljes mértékben feloldódik, így a felszívódás tökéletes, a fogyasztás kényelmes. Adagolni is könnyen lehet izlés szerint. Ráadásul ugye ez a legolcsóbb is és 5000 HUF-tól ingyenes a szállítás. Szerintem ideális választás a jelenleg kapható c vitaminok közül.


Miért kell legalább 1000 mg C vitamin naponta?

Hol találhatjuk a legolcsóbb c vitamin árakat ?
Internetes Pénzkeresés:
internetes pénzkeresésOsszd meg Te is tapasztalataidat a C vitaminnal kapcsolatban!
C vitamin