C vitamin gyerekeknek

C vitamin

C vitamin gyerekeknek


Minden szülő fejében megfordul, hogy szükséges-e a rendes táplálkozás mellett extra C vitamin gyerekeknek?

A válasz erre az, hogyha valóban biotermesztésű teljes értékű, érett és főleg friss gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű biogabonákat és más biológiailag teljes értékű táplálékokat tudunk adni a gyerekünknek, melyek mind egytől egyik vegyszermentesek és nem kezelték semmiféle mesterséges módon, akkor nem szükséges semmiféle vitamin-utánpótlás. Azonban ha az átlagboltban, az átlag szupermarketben vásároljuk az élelmiszert (mint az emberek 95 százaléka), akkor sajnos hiú remény abban bizakodni, hogy gyermekünk megkapja az egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen mennyiségű és minőségű tápanyagokat, vitaminokat, köztük a C vitamint.

Paul Clayton (2007) felmérései szerint az 1960-as évektől napjainkig a táplálékaink C vitamin tartalma átlagosan 37 százalékkal csökkent. A Gödöllői Agráregyetem kutatási eredményei hazánkban 1966 és 1990 között sajnos még ennél is nagyobb csökkenést mutatnak.

Az átlag élelmiszerboltban kapható éretlen, kényszerérett, rosszul tárolt és esetleg számtalan élelmiszer feldolgozáson átesett táplálék még jócskán veszít az amúgy is kevéske vitamintartalmából, mivel a mesterséges vegyszerek, bio és génkezelések, színezékek, tartósítószerek és még a mélyhűtés és a hosszabb tárolás is jócskán megtizedeli a tartalmazott c vitamin mennyiséget. Lehet, hogy 100 évvel ezelőtt ilyen probléma a táplálékainkkal egyáltalán nem volt, de felelőtlen hozzáállás lenne figyelmen kívül hagyni, hogy milyen változásokon ment keresztül világunk az utóbbi 100 évben.

S mivel a c vitamin gyerekeknek is ugyanúgy létszükséglet, ezért az értelmes megoldás ilyenkor, hogy pótoljuk, ami hiányzik.

Sajnos az ásványi anyagokból, mikro- és nyomelekből, vitaminokból a táplálékaink manapság nevetségesen kis mennyiséget tartalmaznak. Tehát véleményünk szerint szükséges a plusz C vitamin gyerekeknek, hisz a c vitamin hatása vagy annak hiánya alapvetően meghatározhatja gyermekeink fejlődését

Mindezektőől függetlenül törekedjünk a lehető legtermészetesebb és leginkább bio és wellness készítmények fogyaszására, hogy ne kelljen a c vitamint gyerekeknek se kívülről bevinni.

Ha viszont úgy döntünk, hogy szüksége van még gyermekeinknek a plussz c vitaminra akkor felmerül egy további fontos kérdés:

Hogyan oldjuk meg ha nem szeretik a tablettákat nyeldesni?

Például keverhetünk egy kis c vitamin port teába, limonádéba, vagy a szokásos napi gyümölcslevükbe. Ez nem csak kényelmesebbé, könnyebbé teszi számukra is az adagolást, és a felszívódást, de por formájában a legolcsóbb is a c vitamin!

C vitamin
A legolcsóbb C vitamin:
8 Ft / gramm !

Körülnéztünk mindenhol, offline és online is.
<<--- Itt az BijoBolt.hu-nál a legolcsóbb a 400 grammos por formájú C Vitamin!
+ a házhozszállítása is INGYEN van!

A legtöbb helyen 20-40 HUF / grammnál kezdődnek a
c vitaminok, még ott is, ahol amúgy olcsónak számít!
Ne hidd el, nézz utána és számold ki az árakat grammra!

VIGYÁZZ: A patikákban és egyes helyeken pofátlanul méregdrágán, akár többszáz forintért is adják a c vitamin grammját!

Tudom, hihetetlen, de tényleg így van. Ezért a lényeg, hogy számold ki mindenhol az árakat gramm-ra. Még ha elég lenne 60 mg naponta, akkor is eszméletlen nagy pofátlanság ennyi pénzt elkérni szegény egészségre vágyóktól, ha a nagy mennyiségű vitaminokat árusító helyeken 20-30 HUFért is megkaphatjuk grammját.

Ezen fenti készítmény por formája révén nem tartalmazza a tablettákat általában összeragasztó anyagokat. Vízben teljes mértékben feloldódik, így a felszívódás tökéletes, a fogyasztás kényelmes. Adagolni is könnyen lehet izlés szerint. Ráadásul ugye ez a legolcsóbb is és 5000 HUF-tól ingyenes a szállítás. Szerintem ideális választás a jelenleg kapható c vitaminok közül.


Miért kell legalább 1000 mg C vitamin naponta?

Hol találhatjuk a legolcsóbb c vitamin árakat ?
Internetes Pénzkeresés:
internetes pénzkeresésOsszd meg Te is tapasztalataidat a C vitaminnal kapcsolatban!
C vitamin