Természetes C vitamin

C vitamin

Természetes C vitamin

Létezik olyan, hogy "természetes c vitamin"?
A válasz röviden: Nem létezik.

Minden c vitamin "természetes c vitamin". Ha az tényleg c vitamin!

A c vitamin más néven aszkorbinsav.
Az aszkorbinsav azaz a c vitamin egy nagyon precízen meghatározott vegyület.
természetes c vitamin

Mint a H2O, ami pontosan 2 hidrogén atomot és egy oxigén atomot tartalmaz molekulánként.

A c vitamin sok c vitamin azaz aszkorbinsav molekulából áll. Ezek mindegyike szintén ilyen pontosan meghatározott atomokból áll.

Amire az van írva, hogy X mg C vitamin az elvileg 100%ig X mg-nyi c vitamin molekula, azaz 100% természetes c vitamin.

Mást NEM TARTALMAZ a c vitamin.

Ha mást is tartalmaz akkor az a c vitamin + MÁS. Pl. csipkebogyó vagy flavonoidok, gyümölcs stb.

 

FONTOS: A felszívódás és a hasznosulás teljesen más dolog mint az, hogy mi a c vitamin és, hogy miből áll.

 

Lehet, hogy létezik olyan c vitamin, amit vegyszermentesen kezelt avagy bio növényekből vontak ki, de miután már kivonták a molekulát, akkor az szimplán ugyanaz a pontosan meghatározott c vitamin molekula, ami már onnantól kezdve nem tudja, hogy miből volt kivonva és nincs is már semmi köze ahhoz, hogy milyen drága, bio, természetes, hasznos, haszontalan, olcsó ebből vagy abból lett kivonva.

Onnantól kezdve, hogy megvan a c vitamin molekulánk már az is teljesen mindegy, hogy egyáltalán kivonták-e valamiből, vagy netán egyéb alkotórészeiből (atomokból) pakolták össze mesterségesen (többnyire egyéb növényekből kivont alkozóelemekből).
Ha már kész a c vitamin molekula, akkor az egyszerűen c vitamin és ugyanazt tudja, mint minden c vitamin, ami valóban ez a pontosan meghatározott c vitamin molekula!
Az előállítás módját nem ismerik fel a sejtjeink mondván "jajj ez nem természetes gyümölcsböl van, hanem mesterségesen rakták össze laborban, akkor fel se használom, hiába áll rendelkezésre elég felszívódást elősegítő anyag!"


Ez olyan, mint az aranynál.
Ha valami effektíve konkrétan tényleg arany akkor teljesen mindegy, hogy most bányászták, kivonták valamiből, vagy mesterségesen állították elő az alkímisták. A tulajdonságai minden szempontból ugyanazok, azaz pontosabban maga az anyag szó szerint ugyanaz, így a beváltóhelyeken (c vitaminnál a sejtek ugye) ugyanúgy beváltják rendes pénzre (haszonra).

Természetesen szükség van a megfelelő felszívódást és hasznosulást elősegítő anyagokra (gyümölcs[levek] stb.) és étkezési szokásokra is, de az teljesen más téma.
Nagyon kevés miligrammnyi felszívódást elősegítő többletanyagokért, amelyeket a c vitaminokba raknak többszörös pénzt kiadni a enyhén szólva nem éri meg ha a c vitamin árakon spórolva bőven tudunk belőlük sok kiló gyümölcsök is venni akár.

Hihetetlen mennyi sok manipuláció és vakítás történik a "természetes c vitamin" és egyéb "természetes vitamin" marketing szlogenekkel manapság, pedig a dolog tényleg ilyen egyszerű.


Persze könnyen meglehet hogy, sok helyen tabletta/kapszularagasztó anyagokat is pakolnak még a c vitaminon kívül a termékbe, s akkor az már nem teljesen tiszta 100% "természetes c vitamin".
Teszteljük le, oldjuk fel a c vitamint vízben! Vegyük ki a kapszulából, vagy törjük össze 2 kanál közé szorítva ha olyan és utána oldjuk fel vízben! A c vitamin teljesen feloldódik egykis kevergetés után az biztos, így ha megmarad bármi (pl. a felszínen úszó kis sárgásfehér cucc) akkor abban biztossak lehetünk, hogy az a készítmény mást is tartalmaz a c vitaminon kívül.


Pl. ennél a 400 g-os c vitaminnál is abszólút biztos lehetsz benne, hogy csak és kizárólag 100% "természetes" c vitamint tartalmaz:
( Csak együnk mellé még gyümölcsöt közben és akkor a felszívódás, hasznosulás + az ár érték arány is a kielégítő lesz! ;) )C vitamin
A legolcsóbb C vitamin:
8 Ft / gramm !

Körülnéztünk mindenhol, offline és online is.
<<--- Itt az BijoBolt.hu-nál a legolcsóbb a 400 grammos por formájú C Vitamin!
+ a házhozszállítása is INGYEN van!

A legtöbb helyen 20-40 HUF / grammnál kezdődnek a
c vitaminok, még ott is, ahol amúgy olcsónak számít!
Ne hidd el, nézz utána és számold ki az árakat grammra!

VIGYÁZZ: A patikákban és egyes helyeken pofátlanul méregdrágán, akár többszáz forintért is adják a c vitamin grammját!

Tudom, hihetetlen, de tényleg így van. Ezért a lényeg, hogy számold ki mindenhol az árakat gramm-ra. Még ha elég lenne 60 mg naponta, akkor is eszméletlen nagy pofátlanság ennyi pénzt elkérni szegény egészségre vágyóktól, ha a nagy mennyiségű vitaminokat árusító helyeken 20-30 HUFért is megkaphatjuk grammját.

Ezen fenti készítmény por formája révén nem tartalmazza a tablettákat általában összeragasztó anyagokat. Vízben teljes mértékben feloldódik, így a felszívódás tökéletes, a fogyasztás kényelmes. Adagolni is könnyen lehet izlés szerint. Ráadásul ugye ez a legolcsóbb is és 5000 HUF-tól ingyenes a szállítás. Szerintem ideális választás a jelenleg kapható c vitaminok közül.


Miért kell legalább 1000 mg C vitamin naponta?

Hol találhatjuk a legolcsóbb c vitamin árakat ?
Internetes Pénzkeresés:
internetes pénzkeresésOsszd meg Te is tapasztalataidat a C vitaminnal kapcsolatban!
C vitamin