C vitamin túladagolás

C vitamin

C vitamin túladagolás

Túlzott C vitamin bevitel Egyesek magas dózisban szednek C vitamint, mivel antioxidáns, és védi a sejteket a szabad gyökök által okozott károsodásoktól. A szabad gyökök a sejtek normál működésének melléktermékei, és az általános vélekedés szerint sok rendellenesség, például az ateroszklerózis, a rák, a tüdőbetegségek, a megfázás, a szemhályogok és a memóriavesztés kialakulásában is szerepük van. Hogy a nagy dózisú C vitamin fogyasztása véd-e ezek ellen a rendellenességek ellen, nem tisztázott. A hályogok kialakulása elleni védelem mellett szól a legtöbb bizonyíték. A magas dózisban (a biztonságos felső határig) szedett C vitamin általában nem mérgező, néha azonban hányingert vagy hasmenést okozhat, és megváltoztathatja egyes vérvizsgálatok eredményét.

Ha a videó nem indulna el az oldalon, a videó eredeti forrása ide kattintva megtalálható a Videa.hu oldalon,
Ezt a nagyszerü videót Szent Györgyi-Albertről az info-24.tv tette közzé.
C vitamin és Szent-Györgyi Albert. A multi vitaminoktól eltérően, a C vitamin szerepe már jól meghatározott, első alkalmazója Szent-Györgyi Albert (1893-1986) volt, aki a C vitamin fontosságát bizonyította be. Ez annyira sikerült, hogy orvosi és élettani Nobel díjat kapott érte (1937).

Ő maga eleinte 1.000mg, később 4-5.000mg, idős korára pedig 8.000 mg C vitamint szedett télen-nyáron. 93 éves koráig élt, szellemileg, testileg frissen. Érdekes mód, valahogy elfelejtette a társadalom ezt a neves díjat, ugyanakkor nagyon sok a tévhit a C vitaminnal kapcsolatban. Valahogy egy téves szemlélet uralkodik a világon, ez a szemlélet dominálja az orvosi oktatást, így aztán nem csoda, hogy a legtöbb, főleg idősebb orvos, erősen tiltakozik a C vitamin használata ellen, mondván inkább káros, mint hasznos. A fiatalok között azért akad kivétel, olyan, aki maga is érdeklődik a vitaminok iránt és hajlandó annál több információt begyűjteni és feldolgozni, mint amennyit az egyetemen kap.
Jó egészségnek örvendve, 93 éves korában egy kétségéses körülményű autóbalesetben hunyt el.

(A cikk forrásai: A C vitamin általános leírása, hiányáról és túlzott bevitetéről szóló fejezetek: drinfo.hu Skorbut: drinfo.hu Szent-Györgyi Albertről szóló rész: rav9tv5.blogter.hu a videót a videa.hu-ra, az info-24.tv által feltöltött tartalomból ágyaztuk be)


Tehát létezik olyan, hogy c vitamin túladagolás?

Ha még mindig nem vagy benne biztos nézd meg a szintén ezzel kapcsolatos rövid 5 perces, tényekkel alátámasztott lényegretörő választ a Summa Cum Laude, azaz kítűnő diplomával végzett Dr. Lenkei Gábor orvostól!
Valamint az alábbi kis videoban is eléggé hasznos dolgok hangzanak el a " c vitamin túladagolás" témájában is!:Mivel az ember szervezete nem képes a c vitamint előállítani, ezért táplálkozás által illetve a táplálékkiegészítők fogyasztásával juttatjuk be a szervezetünkbe. A kérdés az, hogy valójában milyen mennyiségre van belőle szükségünk? Mennyi a sok és mennyi a kevés? Néha találkozhatunk olyan véleményekkel is, hogy a C vitamin túladagolás különféle veszélyekkel, pl. vesekő kialakulásának veszélyével, a szövetekben való lerakódással, húgysavszint növekedéssel, hasi görccsel, felfúvódással, stb. jár. Ezek a vélemények idejét múltak, megalapozatlanok és felelőtlenek.

A kutatások, a statisztikai adatok azt bizonyítják, hogy gyakorlatilag olyan, hogy C vitamin túladagolás nincs.
A C vitamin az ember számára az egyik legkevésbé mérgező vegyület.


Mivel ez a fontos vitamin vízben oldódó, ezért ha túl sokat szedne be az ember, az egyszerűen kikerül a szervezetünkből a vizelettel. Bizonyított az is, hogy nagy adagokban ez egy nagyon hatásos szer a vírusos eredetű fertőzések gyógyításában illetve azok megelőzésében. Mint a C vitamin szükséglet című oldalon is olvasható, Szent-Györgyi professzor napi 1000 mg-ot szedett hosszú éveken keresztül. 84 éves korában tüdőgyulladást kapott, ekkor a napi 1 grammot megemelte napi 8 grammra, és meggyógyult. Ezután még évekig élt egészségesen anélkül, hogy az úgymond C vitamin túladagolás bármilyen problémát is okozott volna nála. Egy másik ugyancsak Nobel-díjas tudós, Linus Pauling napi adagja – bár ezért sokszor kinevették - 10-18 gramm volt (nem elírás, ismétlem napi 10 000-18 000 mg!!) és 94 évig élt. Ők már csak tudták, hogy mit csinálnak, hiszen évtizedeket töltöttek el ennek a vitaminnak a kutatásával, a Nobel-díjukat is a C vitaminnal összefüggő kutatásaikért kapták. Vannak azonban olyan adatok, amelyeket általában a vitamin túladagolással (ebbe beleértendő természetesen a C vitamin túladagolás is) kapcsolatosan feltétlenül figyelembe kell venni:

- Bármelyik vitamin túladagolása okozhatja egy másik vitamin hiányának a tünetét.

- Az előző megállapítás egyenes következménye, hogy a szervezetünkbe juttatott vitaminok, mikro-tápanyagok mennyiségének egymással arányosnak kell lenniük. Pl. nem tehetjük meg, hogyha az orvosi diagnózis B vitamin hiányt és kálcium hiányt állapít meg, akkor csak ezeket nagyon nagy mennyiségben szedjük, mert ez történetesen a C vitamin hiány tünetét okozza.

- Ha a vitaminok, mikro-tápanyagok a megfelelő arányban szerepelnek az étrendünkben vagy a kiegészítő vitamin pótlásban, akkor a vitamin túladagolás – így a C vitamin túladagolás is – majdnem lehetetlen, mert a felesleg egyszerűen kiürül.

A tapasztalatok alapján azt lehet mondani, hogy a C vitamin túladagolás egyedüli mellékhatása a hasmenés, amely emberektől függően általában napi sok gramm vitamin szervezetünkbe történő bevitelénél következhet be.

C vitamin
A legolcsóbb C vitamin:
8 Ft / gramm !

Körülnéztünk mindenhol, offline és online is.
<<--- Itt az BijoBolt.hu-nál a legolcsóbb a 400 grammos por formájú C Vitamin!
+ a házhozszállítása is INGYEN van!

A legtöbb helyen 20-40 HUF / grammnál kezdődnek a
c vitaminok, még ott is, ahol amúgy olcsónak számít!
Ne hidd el, nézz utána és számold ki az árakat grammra!

VIGYÁZZ: A patikákban és egyes helyeken pofátlanul méregdrágán, akár többszáz forintért is adják a c vitamin grammját!

Tudom, hihetetlen, de tényleg így van. Ezért a lényeg, hogy számold ki mindenhol az árakat gramm-ra. Még ha elég lenne 60 mg naponta, akkor is eszméletlen nagy pofátlanság ennyi pénzt elkérni szegény egészségre vágyóktól, ha a nagy mennyiségű vitaminokat árusító helyeken 20-30 HUFért is megkaphatjuk grammját.

Ezen fenti készítmény por formája révén nem tartalmazza a tablettákat általában összeragasztó anyagokat. Vízben teljes mértékben feloldódik, így a felszívódás tökéletes, a fogyasztás kényelmes. Adagolni is könnyen lehet izlés szerint. Ráadásul ugye ez a legolcsóbb is és 5000 HUF-tól ingyenes a szállítás. Szerintem ideális választás a jelenleg kapható c vitaminok közül.


Miért kell legalább 1000 mg C vitamin naponta?

Hol találhatjuk a legolcsóbb c vitamin árakat ?
Internetes Pénzkeresés:
internetes pénzkeresésOsszd meg Te is tapasztalataidat a C vitaminnal kapcsolatban!
C vitamin